Abonneren  Inloggen

KVGO Barometer maart 2024 gepubliceerd

27 maart 2024

Het KVGO heeft de nieuwste KVGO Barometer gepubliceerd. Met deze onderzoeksmonitor brengt het KVGO in kaart hoe het gaat met grafische bedrijven en de sector. Belangrijke onderwerpen in de Barometer zijn de regeldruk vanuit de overheid en het ondernemersvertrouwen.

Het onderzoek werd uitgevoerd in de maanden februari en maart. Uit de resultaten blijkt dat het percentage ondervraagde ondernemers dat een groei in verkopen verwacht is afgenomen van 45% (in oktober 2023), naar 20%. 75% van de ondernemers beoordeelt de orderpositie op dit moment als ‘voldoende’ of ‘goed’. Dit was in oktober 80%.

Wat regeldruk vanuit de overheid betreft, ervaart 20% van de ondervraagden een acceptabele regeldruk. 80% vindt de regeldruk gedegen of zeer fors.

Op de KVGO-website is meer te lezen over de resultaten van het onderzoek.


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief