Abonneren  Inloggen

Curator spreekt zich uit over faillissement Habo DaCosta

6 februari 2024

Vorige week werd bekend dat Drukkerij Habo DaCosta B.V. failliet is verklaard, nadat eerder surseance van betaling was verleend. Er was op dat moment weinig informatie beschikbaar met betrekking tot het faillissement. Inmiddels heeft curator Mr. W.J.B. van Nielen van Recoup advocaten te Utrecht een persbericht uitgebracht.

‘Na inventarisatie door de bewindvoerder bleek een faillissement vanwege een negatieve exploitatie onafwendbaar, waarop de rechtbank Midden-Nederland is verzocht de surseance om te zetten in een faillissement’, zo is te lezen in het bericht. ‘Mr. W.J.B. van Nielen van Recoup advocaten te Utrecht was bewindvoerder in de surseance en is als curator in het faillissement aangesteld. Dat de drukkerij in de problemen zat, werd eind vorig jaar duidelijk. Er werken ongeveer 40 mensen bij de drukkerij in Vianen. De activiteiten van Habo DaCosta zijn vanwege de negatieve exploitatie definitief gestaakt op 2 februari en worden dus ook niet door de curator voortgezet.’

‘Habo DaCosta is een full-service drukkerij die voor klanten onder andere magazines, brochures, jaarrekeningen en kranten produceert. De afgelopen jaren is zij volgens failliet geconfronteerd met dalende drukvolumes, vertrek van grote klanten en verschuiving van de traditionele media naar digitale vormen van communicatie. Daarnaast werd Habo DaCosta geconfronteerd met stijgende inkoopprijzen voor grondstoffen zoals papier en inkt. Door dit alles is de liquiditeitspositie van Habo DaCosta onder druk komen te staan. De curator is nu doende het faillissement af te wikkelen en de activa uit te winnen. Hierover kunnen tot nader order geen verdere mededelingen worden gedaan.’


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief