Abonneren  Inloggen

Stroomstoring bij drukkerij Mediahuis

25 januari 2024

Een stroomstoring komt nooit op een goed moment, maar bij de drukkerij van Mediahuis in Amsterdam rolde dinsdagavond net de NRC van de persen.

In de drukkerij worden dagelijks de regionale kranten Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, IJmuider Courant, De Gooi- en Eemlander en Leidsch Dagblad en die van De Telegraaf en NRC gedrukt. In het Haarlems Dagblad vertelde operationeel manager Rob van den Berg over de storing en de gevolgen ervan. ‘Op het moment van de storing draaide de pers al met NRC. Een storing als de pers al draait is heel vervelend omdat apparatuur kapot kan gaan en hersteld moet worden.’

De storing bleek te zitten bij onderstation Hemweg van Liander. Omdat Mediahuis en DPG sinds enige tijd samenwerken op drukkerij- en distributiegebied, kunnen ze elkaar helpen bij storingen. Van den Berg besloot dan ook om De Telegraaf te laten drukken in de Amsterdamse drukkerij van collega DPG, zei hij tegen de de journalist van het Haarlems Dagblad. ‘Als zij een storing hebben, dan gebeurt het omgekeerde. Mooi toch?’

Het volledige artikel van het Haarlems Dagblad is hier te lezen.

Afbeelding ter illustratie


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief