Abonneren  Inloggen

Fujifilm breidt assortiment tonerpersen uit

19 september 2023

De uitrol van tonerpersoplossingen van Fujifilm in Europa is met de lancering van twee nieuwe middelgrote modellen een nieuwe fase ingegaan. De Revoria EC1100 en SC170/180 zijn per direct verkrijgbaar in Europa en zullen in september 2023 te zien zijn op evenementen in het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

De nieuwe persen houden het midden tussen het vlaggenschip Revoria Press PC1120 en het instapmodel ApeosPro C in termen van prijs en prestaties. Fujifilm wil hiermee laten zien dat het bedrijf zich inzet om op maat gemaakte oplossingen bieden, niet alleen voor commerciële drukkerijen, maar ook voor interne printactiviteiten, centrale reprodiensten en kleinere printshops die alleen digitaal werken.

De nieuwe persen zullen worden geïnstalleerd in het Fujifilm Print Experience Centre in het Duitse Ratingen en in democentra in andere Europese landen, waaronder Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De persen zijn in september ook te zien op The Print Show (UK), C!Print (Spanje) en Sign&Print (Zweden).

De Revoria Press EC1100

Revoria Press EC1100

De Revoria Press EC1100 ondersteunt een breed scala aan toepassingen en biedt creatieve afwerkingsmogelijkheden op veel verschillende media, waaronder lang en zwaar papier van tot 400 g. De pers drukt tot 100 ppm op zowel gecoat als ongecoat papier van tot 300 g en kan dunne gevouwen flyers tot dikke visitekaartjes, maar ook zwaarder, langer papier (350 g tot 660 mm, 300 g tot 864 mm) aan. De 10 bitsverwerking kan tot 1024 halftonen aan.

De Revoria Press SC170/180

Revoria Press SC170/180

De Revoria Press SC170/180 is een compactere pers, geschikt voor uiteenlopende toepassingen. De printer ondersteunt een brede waaier van papierformaten, van 148 x 98 mm (kleiner dan een ansichtkaart) tot bannerpapier van 1200 x 330 mm. De Multi Sheet Inserter voor bannerafdrukken kan enkelzijdig lang papier bedrukken van 660 x 330 mm tot 1200 x 330 mm, afhankelijk van de configuratie, en dubbelzijdig lang papier van maximaal 864 x 330 mm. Dat schept nieuwe toepassings- en zakelijke kansen.

Taro Aoki, Head of Digital Press Solutions, Fujifilm Europe: ‘Fujifilm kan bogen op 60 jaar ervaring met het ontwikkelen van tonertechnologieën. Hoewel we vanuit Europees perspectief een nieuwe speler op de markt lijken te zijn, hebben we een enorme hoeveelheid technologische expertise om uit te putten. Dit heeft ons in staat gesteld om ons marktaanbod snel te ontwikkelen, en met deze twee nieuwe persen kunnen we nu een volledig assortiment tonerpersen aanbieden dat aan alle productie- en investeringsvereisten voldoet. In combinatie met onze Jet Press 750S B2-inkjetpers en ons assortiment achteraf in te bouwen inkjetprintbalken, kunnen we nu alles aanbieden, van productieapparatuur op instapniveau tot de hoogste kwaliteit en productiviteit die op de markt beschikbaar zijn.’


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters