Abonneren  Inloggen

Overname Graphic Systems Services door Kodak

6 juni 2023

Kodak heeft Graphic Systems Services Inc. (GSS) overgenomen. Met de overname van de leverancier van transportsystemen voor webinkjetpersen en andere printgerelateerde componenten en technische diensten krijgt Kodak meer controle over zijn toeleveringsketen. De extra technische expertise biedt kansen om het groeiende portfolio van inkjetpersen uit te breiden.

GSS is gevestigd in Springboro, Ohio, in de buurt van Kodak's inkjetontwerp- en productiecentrum in Dayton, Ohio. De bedrijven werken al 20 jaar samen. GSS levert geavanceerde transportsystemen voor de KODAK PROSPER-perslijn, waaronder de KODAK PROSPER ULTRA 520-pers en de KODAK PROSPER 7000-turbopers (afbeelding boven).

Lot in eigen handen

‘Het hebben van een interne bron van transportsystemen en aanvullende expertise van een marktleider als GSS zal ons inkjetbedrijf onmiddellijk sterker en duurzamer maken’, zegt Jim Continenza, Executive Chairman en CEO van Kodak. ‘Gezien de zakelijke omstandigheden, die uitdagend zullen blijven, is het tijd om ons lot in eigen handen te nemen en de risico's van de toeleveringsketen te beperken. Om zo een betrouwbare levering van persen aan onze klanten te garanderen. In de toekomst zal de mogelijkheid om de vaardigheden en middelen van GSS te benutten uiterst waardevol zijn, omdat we ons blijven concentreren op het uitbreiden van ons inkjetportfolio en het leveren van volledig geïntegreerde inkjetoplossingen.’

‘In de 20 jaar dat we samenwerken, hebben we een zeer hechte werkrelatie met Kodak ontwikkeld’, aldus Dan Green, President en CEO van GSS. ‘Onze medewerkers zijn enthousiast over de beslissing van Kodak om GSS over te nemen. Ons portfolio van inkjettransportsystemen en andere componenten, samen met onze productie-expertise en technische adviesdiensten, zullen Kodak helpen hun positie als leider op het gebied van inkjettechnologie verder te versterken.’


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters