Abonneren  Inloggen

Energietransitie bij Papierfabriek Doetinchem in volle gang

16 mei 2023

Afgelopen weekend verscheen in De Volkskrant een artikel over de energietransitie bij Papierfabriek Doetinchem. Operationeel directeur Bart Broens en commercieel directeur Hans de Heus vertellen daarin over de stappen die het bedrijf genomen heeft om in 2030 het Europese doel te halen van 55 procent minder uitstoot ten opzichte van 1990.

Diverse energiebesparende maatregelen hebben ervoor gezorgd dat de CO2-uitstoot van Papierfabriek Doetinchem inmiddels met 27 procent is verlaagd. Zo werkt de papierfabriek o.a. samen met Waterschap Rijn en IJssel, waarbij opgeloste pulpresten in restwater worden afgevoerd en omgezet in biogas. Er wordt er gekeken naar andere innovatieve manieren om de uitstoot nog verder te verminderen.

In deze video zie je hoe het restwater van Papierfabriek Doetinchem op een duurzame manier wordt gezuiverd.

Lees het volledige artikel in De Volkskrant.


Geen grafisch nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters