Abonneren  Inloggen

Mondi en ATS-Tanner lanceren papieren band voor bundels en multipacks

31 maart 2023

Mondi heeft in samenwerking met het Zwitserse ATS-Tanner nieuwe bundelverpakkingen van kraftpapier ontwikkeld. De innovatieve oplossing is sterk genoeg om plastic op enkelvoudige of bundelverpakkingen te vervangen en is recyclebaar in bestaande papierrecyclingstromen in heel Europa.

ATS-Tanner gebruikt Mondi's kraftpapier Advantage MF SpringPack en verandert het in een band door aan beide zijden van het papier een functionele barrière toe te voegen. Het papier wordt vervolgens verzegeld met behulp van ultrasone sealing, waardoor er geen lijm meer nodig is. Dit zorgt ervoor dat de producten worden beveiligd met minimale verpakking. Een kostenefficiënte oplossing die leidt tot minder afval. ATS-Tanner brengt de gecoate banden op de markt onder de merknaam TruePaper.

Gewicht tot 20 kilogram

Mondi's kraftpapier dat voor de papieren band wordt gebruikt, is gemaakt van hernieuwbare, duurzaam verkregen en gecertificeerde materialen. Het is recyclebaar in bestaande papierrecyclingstromen in heel Europa en voldoet zelfs aan de Duitse verhouding van 95/5. De band kan een gewicht tot 20 kilogram dragen, waardoor deze geschikt is voor groente- en fruitbundels, maar ook voor multipacks van flessen en andere consumptiegoederen. Vanzelfsprekend kan het papier ook bedrukt worden.

‘Door toonaangevende expertise op het gebied van duurzame verpakkingen te combineren met de machines en vaardigheden van ATS-Tanner, hebben we samen een systeem gecreëerd dat geweldige productbescherming biedt en tegelijkertijd onnodig plastic vermindert. Dit is het perfecte voorbeeld van een sterke samenwerking die een nieuwe oplossing oplevert die precies dat doet’, zegt Carsten Breiter, International Key Account Manager Specialty Kraft Paper bij Mondi.

Serge Tanner, eigenaar en CEO van ATS-Tanner vult aan: ‘We hebben verschillende papierkwaliteiten uitgeprobeerd en Mondi's kraftpapier biedt de vereiste sterkte om plastic verpakkingen te vervangen door deze papieren band. TruePaper is een efficiënte oplossing die – afhankelijk van de gebruikte banderolleermachine – producten van maximaal 1300 x 500 mm kan verpakken en makkelijk kan worden opgeborgen. Het gebruik van papier in plaats van plastic is niet het enige voordeel: een ultrasone banderolleermachine van ATS-Tanner verbruikt 98% minder energie dan het verpakken van een zending van hetzelfde formaat met een krimpverpakkingsmachine.


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters