Abonneren  Inloggen
Van onze partner Dataline

Wat is de succesformule voor een geslaagde software-implementatie?

23 maart 2023

Wat is de succesformule voor een geslaagde software-implementatie, of zoals Dataline dat noemt: een Go Live? Vaak maakt een menselijke aanpak het grote verschil: luisteren naar de denkwijzes én denkfouten van klanten en hen op een beter pad sturen.

‘Mijn mensen hebben het te druk om de software te testen’

Bij de implementatie moet een ERP/MIS-software niet alleen afgestemd worden op de bedrijfsprocessen, maar ook op de mensen die ermee moeten leren werken. Om dat te bekomen is er een projectmanager nodig die dat allemaal in goede baantjes leidt.

  • Geef je personeel een afzonderlijke ruimte waar ze in alle rust periodiek een uurtje kunnen testen. Plan die momenten ook vooraf in.
  • Kies enthousiaste hoofdgebruikers. Zij worden vaak het interne aanspreekpunt voor andere collega's die het noorden even kwijt zijn. Kennis met andere collega's delen is een noodzakelijkheid en een enthousiaste hoofdgebruiker slaagt er vaak beter in anderen te begeleiden
  • Zonder inzicht en opleiding zullen mensen terugvallen in oude gewoonten: je moet niet verwachten dat iedereen de integratie begrijpt en hoe die hun specifieke rol zal beïnvloeden, ook al denk je dat het eenvoudig is. Bespreek dus zeker de MultiPress opleidingen met jouw projectmanager, die staat immers in voor de nodige training. Zo zorg je ervoor dat je workflow werkt zoals je wilt en dat niemand sluiproutes neemt of terugvalt op oude gewoontes.

Het succes van jouw project hangt af van de houding en inzet van de betrokkenen. Technologie is niet onfeilbaar en het verschil tussen het succes van het ene bedrijf en het andere is de houding die hun mensen er tegenover hebben.

De Dataline methode

Dataline viert het moment dat MultiPress volledig live gaat bij de klant met een award. Ben je benieuwd hoe zij zo'n Go Live aanpakken? Neem dan een kijkje op het blog, daar leggen ze het haarfijn uit!