Abonneren  Inloggen

Belgische galerijen en passages op postzegels

22 maart 2023

Eerder deze week berichtten wij over een nieuwe uitgave van postegels in de serie ‘Typisch Nederlands’. Vervolgens werden wij geattendeerd op nieuwe Belgische postzegels die ook zeker aandacht verdienen. Op het zegelvel ‘Overdekte passages’ zijn gravures van bekende Belgische overdekte passages en galerijen te zien.

Het vel bestaat uit 5 zegels, waarop de Beurspassage in Charleroi, de Passage Lemonnier in Luik, de Noorddoorgang in Brussel, de Antwerpse Stadfeestzaal en de glasgalerij van James Ensor in Oostende zijn afgebeeld. Het vel zelf heeft het grote dakraam van de Koninklijke Sint-Hubertusgallerij in Brussel als achtergrond.

De gravures zijn van de hand van Martin Mörck. Myriam Voz verzorgde de layout van de zegels en bpost Philately & Stamps Printing maakte gebruik van raster- en staaldiepdruk om de zegels op gegomd wit FSC papier te drukken. De zegels zijn deze week in gelimiteerde oplage verschenen en o.a. verkrijgbaar via de e-shop van bpost.

Afbeelding: bpost