Abonneren  Inloggen

JWEI grootformaat snijplotter voor Lithografen in Haarlem

17 maart 2023

Onlangs heeft AtéCé Graphic Products bij Lithografen in Haarlem een JWEI flatbed digitale snijplotter op het formaat 2.500 x 1.600 mm geïnstalleerd. ‘Met deze grootformaat JWEI snijplotter is onze productiecapaciteit en flexibiliteit aanzienlijk vergroot’, zegt directeur Danny de Wilde. ‘Dat is hard nodig om de groeispurt in sign, die wij doormaken, het hoofd te kunnen bieden.’

‘Een ander voordeel van onze nieuwe aanwinst is dat wij veel meer materialen kunnen verwerken,’ zegt de Wilde. ‘Denk aan: karton, Forex pvc-platen, Trespa laminaatplaten, Perspex acrylaatplaten, Dibond alupanel platen, Foamplaten, zelfklevende stickermaterialen en ga zo maar door. Onze nieuwe JWEI verwerkt materialen tot een dikte van wel 50 mm. We kunnen met onze investering in de nieuwe digitale snijplotter in eigen huis veel meer toepassingen produceren en onze klanten nog meer creatieve – ook gepersonaliseerde oplossingen – bieden. En daar gaat het uiteindelijk om. Dat er weer een JWEI staat, was voor ons een eenvoudige beslissing. We hebben zeer goede ervaringen met de technische ondersteuning vanuit AtéCé. Zij hebben ons goed geholpen om met het vorige model te kunnen lezen en schrijven. Perfect!’

Hogere productiviteit

Bernard van Stegeren, binnen AtéCé verantwoordelijk voor JWEI snijoplossingen, is blij dat Lithografen voor de nieuwe JWEI CB03II-serie grootformaat flatbed digitale snijplotter gekozen heeft. ‘Zij hebben ruimschoots ervaring met het snijden, stansen, rillen en slitten met het ‘kleinere broertje’ van JWEI. Lithografen heeft met deze grotere oplossing gekozen voor verdere groei in onder andere verpakkingen en reclame-uitingen. De nieuwe digitale snijplotters is uitgerust met een zogeheten ‘auto feeding & collection system’ voor het automatisch doorvoeren en afwerken materialen. Dat betekent een nog hogere productiviteit. Het instellen en bedienen van deze grootformaat uitvoering is – net als bij de andere JWEI modellen – zeer eenvoudig. Zodra de job is ingesteld en ‘draait’ hebben de operators er geen omkijken meer naar.’

Foto boven: Links Bernard van Stegeren van AtéCé en rechts Danny de Wilde van Lithografen: ‘Met deze grootformaat JWEI snijplotter is onze productiecapaciteit en flexibiliteit aanzienlijk vergroot.’


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de PRINTmatters nieuwsbrief