Abonneren  Inloggen

Hunkeler Innovationdays ook een NL-feestje

7 maart 2023

De, op efficiënt printen en binden gerichte, Hunkeler Innovationdays was vorige week een druk bezochte beurs. En terecht, want juist dat digitale segment is de groeibriljant in de drukwerkmarkt. Ook Nederlandse ondernemingen bliezen een mooi partijtje mee.

De grote truc om efficiënt digitaal drukwerk te produceren is het koppelen van print- en bindunits, fysiek en softwarematig. De, bij aanvang blanco, papierbaan rolt er aan het einde van dit proces als compleet en zonodig gepersonaliseerd grafisch product uit. Datzelfde geldt voor vellenproducties die je op dit van oorsprong op web gerichte event steeds vaker ziet. Dat aan- door- en uitvoeren van de papierstroom vormt de businesskern van Hunkeler en van hun Innovationdays-event.

Amstel Graphics is wereldkampioen

En er was voldoende nieuws van het Nederlandse front. Voor de mannen van het Nederlandse Amstel Graphics was het feest. Sowieso, want Amstel vertegenwoordigt Hunkeler in een aantal landen. Maar er was meer, een hele grote kers op de taart. Zij werden door de onderneming Hunkeler uitgeroepen tot Overall Hunkeler dealer of the world. Applaus voor deze wereldkampioenen.

V.l.n.r.: product specialist John Middelhoven, all rounder Ian Ceelen, directeur Jan Ceelen en verkoopdirecteur Rob de Kort van Amstel Graphics

Crown Van Gelder toch van de partij

De recente overname van en investering in het doorgestarte Nederlandse Crown Van Gelder door EPAC Technologies, Inc zorgde ervoor dat de papiermakers toch van de partij waren in Luzern; de ideale plek om hun inkjetpapier te promoten. ‘CVG heeft het beste inkjetpapier en EPAC heeft de beste kwaliteit en automatiseringstechnologie. Het feit dat we de oplossingen van EPAC aan onze belangrijkste klant kunnen aanbieden, zal de wereld van digitaal drukken en onze andere belangrijke markten veranderen. Veel klanten vroegen ons hoe EPAC zo succesvol en efficiënt kan werken. Nu kunnen al onze klanten profiteren van dezelfde oplossingen,’ aldus Rodney Jansen, sales director van Crown Van Gelder.

V.l.n.r.: area sales manager Roger Stijfs, sales Manager UK & Ireland Perce Thrower, sales director Rodney Jansen en sales manager Ted Deen van Crown Van Gelder

De uitvinders van SDD hadden een ‘eigen straat’

Ook de uitvinders-, distributie- en productieonderneming SDD print finishing solutions uit Emst was aanwezig. De onderneming had zo ongeveer een eigen straat op de beurs. SDD levert al oplossingen aan Canon, maar koppelde voor het eerst ook inline nabewerkingsoplossingen aan de inkjetprinter van Kyocera, de TASKalfa Pro 15000c. Daarmee ontstond een lijn die vanuit de losse vellen in één run geniete brochures produceert. SDD toonde bij Kyocera-buurman Riso ook knap zelf uitgedokterde inline nabewerkingsoplossingen gekoppeld aan de inkjetprinter. Het gaat hier om een compacte complete afwerking bestaande uit een bookletmaker, een 2 side trimmer die tot vrij kleine formaten kan snijden en een module die er voor zorgt dat de geniete eindproducten minder ‘bol’ staan. Directeur Arnoud Kerkhof vertelde dat deze eindresultaat bevorderende techniek een eigen en gepatenteerde uitvinding is gebaseerd op de ‘vouwbeen-gedachte’. De manier waarop ooit handmatig papier glad gevouwen werd. De speciale onderdelen worden op de ook zelf ontwikkelde 3D printer gefabriceerd.

Op de foto: Santa Buka, international sales & marketing SDD (links), 2 Kyoceramedewerkers en SDD-directeur Arnoud Kerkhof (rechts)

Binnenkort lees je in de tweede editie van PRINTmatters magazine een uitgebreid verslag van de Hunkeler Innovationdays.


Nog geen abonnee?

Neem nu een proefabonnement op PRINTmatters magazine