Abonneren  Inloggen

Herlancering Crown Van Gelder een feit

1 maart 2023

Na een aantal weken van onzekerheid heeft Crown Van Gelder vandaag middels een persbericht bekendgemaakt dat de doorstart een feit is. ‘We zijn verheugd aan te kondigen dat EPAC Technologies, Inc onze leidende partner is bij de herlancering van CVG. EPAC's oplossingen en technologie in combinatie met CVG's papierkennis zullen ongeëvenaarde voordelen opleveren voor onze klanten. EPAC biedt al geïntegreerde oplossingen aan uitgevers en boekdrukkers, en CVG zal deze voordelen nu aan veel meer drukkerijen kunnen aanbieden.’

Het was bezoekers aan de Hunkeler Innovationdays al opgevallen dat Crown Van Gelder daar met een stand aanwezig is. ‘We zijn erg blij om op de Hunkeler Innovation Days te zijn om de doorstart van Crown Van Gelder te vieren. Niet alleen bevindt CVG zich nu in de beste financiële positie in onze 126-jarige geschiedenis (schuldvrij met 30 miljoen euro aan eigen vermogen), ook zullen we ons aantal van 250 medewerkers hiermee dit jaar verder kunnen uitbreiden,’ aldus het bericht.

‘Er zit meer waarde in innovatie en opschalen dan in dingen voor jezelf houden’

‘EPAC als onze partner hebben is meer dan we hadden kunnen dromen. CVG en EPAC ontwikkelden samen meer dan 5 jaar geleden ons toonaangevende inkjetpapier en hebben continu geïnnoveerd’, zegt Jan Rops, directeur van Crown Van Gelder. ‘EPAC heeft altijd het beste voor CVG en de industrie als geheel gewild. En EPAC heeft ons altijd geadviseerd ons inkjetpapier aan iedereen te verkopen, ook aan hun directe concurrenten, zonder een cent of royalty's te vragen. Ze realiseren zich dat er veel meer waarde zit in innovatie en opschalen dan in dingen voor zichzelf proberen te houden. Dit zal de industrie voor onze klanten op een geweldige manier veranderen.’

De wereld van digitaal drukken zal veranderen

‘CVG heeft het beste inkjetpapier en EPAC heeft de beste kwaliteit en automatiseringstechnologie. Het feit dat we de oplossingen van EPAC aan onze belangrijkste klant kunnen aanbieden, zal de wereld van digitaal drukken en onze andere belangrijke markten veranderen. Veel klanten vroegen ons hoe EPAC zo succesvol en efficiënt kan werken. Nu kunnen al onze klanten profiteren van dezelfde oplossingen’, zegt Rodney Jansen, sales director van Crown Van Gelder.

Crown Van Gelder is een fantastisch bedrijf, met geweldige medewerkers en enorm loyale klanten. We zijn vereerd om gekozen te worden als hun partner’, voegt Sasha Dobrovolsky, ceo van EPAC, toe.

Tenslotte bedankt Crown Van Gelder in het bericht iedereen die het bedrijf gesteund heeft. ‘Dank aan onze geweldige klanten, loyale medewerkers en geweldige partners. We zijn voor altijd dankbaar voor de overweldigende steun en niet-aflatende loyaliteit.’

Foto boven: sales director Rodney Jansen (rechts) met naast hem zijn Britse collega Perce Thrower.


Geen nieuws missen?

Ontvang wekelijks de PRINTmatters nieuwsbrief