Abonneren  Inloggen

2 nieuwe Koenig & Bauer-persen voor Beyaert Printing

1 februari 2023

Beyaert Printing in Waregem (B) moderniseert het machinepark. Dit jaar plaatst Wifac een nieuwe 6-kleuren Rapida 106. En voor volgend jaar staat er een 5-kleuren Rapida 164 op het programma.

Laurence Ramboux en Alexander Lemayeur stomen Beyaert Printing klaar voor de toekomst. Ze vormen sinds 2020 de zesde generatie die aan het hoofd staat van de in het Belgische Waregem gevestigde drukkerij – gespecialiseerd in grootformaat offset, verpakkingen in vouwkarton en digitale printprojecten.

2 nieuwe drukpersen

Met de investering in twee state-of-the-art drukpersen van Koenig & Bauer realiseren ze een sprong in productiviteit. Dit najaar vervangt Wifac als eerste een bestaande pers door een nieuwe 6-kleuren Rapida 106 met een conventionele vernis-unit. Deze verhoogde pers, bestemd voor de productie van hoogwaardig verpakkingsdrukwerk, is voorzien van geautomatiseerde logistiek rondom.

Hybride laktoren

In 2024 volgt de vervanging van een bestaande Rapida 162-pers door de nieuwste generatie 5-kleuren Rapida 164, uitgerust met een hybride laktoren voor zowel conventionele als UV-lak. Net als de nieuwe Rapida 106 is ook deze pers verregaand geautomatiseerd. De in-line meetapparatuur zorgt bovendien voor constante kwaliteitscontrole.