Abonneren  Inloggen

Heidelberg demonstreert Speedmaster XL106 met snelheid van 21.000 vellen per uur

1 november 2022

Vorige week demonstreerde Heidelberg een nieuwe versie van de Speedmaster XL106 met een snelheid van 21.000 vellen per uur. Daarmee is het volgens het Duitse bedrijf de snelste B1-pers op de markt. Met deze snelheid kan de pers de grens van 100 miljoen vellen per jaar overschrijden.

Om de snelheidsverhoging te bereiken, heeft Heidelberg zo’n 200 aanpassingen gedaan aan de pers, die voor verdere tests naar Cardbox Packaging in Oostenrijk gaat. Er zullen nog een een aantal andere bèta-testinstallaties plaatsvinden voordat de configuratie in serieproductie gaat.

In deze video, die werd gedeeld op LinkedIn, is te zien hoe de pers werd gedemonstreerd tijdens de Heidelberg Packaging Day vorige week.


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de PRINTmatters nieuwsbrief