Abonneren  Inloggen

Metro België verschijnt voortaan drie keer per week

26 september 2022

Komende maandag bestaat Metro België 22 jaar. Het gratis nieuwsblad, dat op dit moment vier keer per week verschijnt in een oplage van 150.000 stuks, gaat een aantal veranderingen doorvoeren.

Vanaf 3 oktober zal Metro België drie keer per week uitkomen, ook gedurende vakantieperiodes. De krant verschijnt vanaf die dag op maandag, woensdag en vrijdag. ‘De keuze om zo op te schakelen naar continuïteit wordt gesterkt door de geslaagde ervaring die Groupe Rossel in Frankrijk opdeed met de gratis krant 20 Minutes. 20 Minutes is sinds juni 2021 met succes overgegaan op een gelijkaardig ritme van drie publicaties per week’, zo meldt het blad.

Uitbreiding rubrieken en online

Naast de verschijningsdata verandert er ook iets op redactioneel gebied. Zo worden er naast de bestaande rubrieken extra rubrieken toegevoegd en komen er diverse speciale edities en dossiers uit. Daarmee wil Metro onderwerpen aan bieden die aansluiten bij de interesses van de doelgroep, bestaande uit young active urbans. Online focust de krant op het voortzetten van de groei die het afgelopen jaar is ingezet.

Lees het volledige bericht op de website van Metro België.


Geen nieuws missen? Schrijf je in voor de PRINTmatters nieuwsbrief.