Abonneren  Inloggen

Belgische drukkerij Mirto Print verder onder Graphius Group

11 juli 2022

De Gentse drukkerij Mirto Print zal haar print- en drukactiviteiten vanaf 8 augustus voortzetten onder Graphius Group, zo meldt het bedrijf.

De grafische activiteiten van Mirto Print werden meer dan 50 jaar geleden opgestart in Landegem als initiatief voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Na een verhuizing naar Drongen in 2007 en een verzelfstandiging (tot Nevelland Graphics) in 2008 wist Mirto Print haar activiteiten in samenwerking met zusterbedrijf Mirto vzw verder te ontwikkelen. In de afgelopen jaren heeft Mirto Print haar positie als professionele, kwalitatieve én sociaal geëngageerde drukkerij weten te versterken. Deze professionalisering heeft uiteindelijk de weg gebaand voor de huidige samenwerking met Graphius Group waarbij beide partijen inspelen op de nood aan schaalvergroting en verdere specialisering en professionalisering in een snel en continu wijzigende markt.

Sociaal engagement

De integratie van Mirto Print op de Graphius productiesite in Oostakker betekent een voortzetting van de lokale werkzaamheden voor de 10 Mirto Print medewerkers en een voortzetting van een lokale én nog uitgebreidere en flexibelere dienstverlening aan de diverse klanten. De samenwerking met Graphius, als bijzonder sterke speler in de sector, biedt de klanten een langdurige garantie op een uitgebreide service in zowel algemeen als gespecialiseerd drukwerk. Ook het selfpublishing platform Skribis, opgericht door Mirto Print in 2016, zal haar diensten onder Graphius verder blijven ontwikkelen.

Het sociaal engagement waar Mirto Print om bekend staat, zal ook onder Graphius Group voortgezet worden dankzij een verregaande samenwerking met lokaal maatwerkbedrijf Mirto vzw. Het zusterbedrijf van Mirto Print blijft haar activiteiten dan ook voortzetten op de huidige locaties in Gent én Eeklo om op die manier de meer dan 250 personen met een afstand tot de arbeidsmarkt blijvend tewerk te stellen.