Abonneren  Inloggen

Prima primeur Canon Make It event

19 mei 2022

Zo’n 300 beslissers uit de Benelux trokken op 17 en 18 mei naar Venlo om in het Canon Customer Experience Center het eerste Make It event mee te maken.

Tijdens Make It ’22 konden beslissers het hele productie-assortiment van Canon overzien; van tonerprinters, inkjetvellen- en rotatieprinters, sign-oplossingen, software tot papierlevering. Naast die informatie konden de bezoekers een aantal vakinhoudelijke sessies bijwonen en kennismaken met een aantal partners, zoals Amstel Graphics, Dataline, Febelgra, Imaging Supplies Benelux, Kentie, SDD, Venar en VIGC.

4 trends

In zijn introductie gaf Frank Huigen, director production printing Benelux, 4 trends aan die tijdens het event uit te diepen waren. Als eerste noemde hij productiviteit, waarbij de markt vraagt om steeds sneller te leveren en kleinere oplages te maken en dat in een tijd met schaarste aan personeel. Door productie-apparatuur te koppelen (end to end) met de juiste workflow, software en inline finishing is die oplossing voorhanden.

Papier

Als tweede noemde Huigen papier. Er is schaarste en de prijzen stijgen. Hierover gaf Jonathan Bakewell, vp office paper and bookpaper segments bij Stora Enso een indringend en weinig opbeurend inzicht tijdens een van de parallelsessies.

Interieur

De derde trend is interieur decoratie. De productiemogelijkheden voor gepersonaliseerd interieur zijn er, ook bij Canon. Denk aan je eigen op maat geprinte behang. De vraag vanuit consument, maar ook vanuit business neemt toe nu werkomstandigheden veranderen en een kantoorruimte verandert van een werkplek voor 5 dagen naar een ontmoetingsruimte voor de paar dagen dat je wél op kantoor werkt.

Offset, toner of inkjet?

De laatste trend die Huigen noemde is de ‘shift in technology’. Wat moet je nu als grafisch ondernemer? Moet je kiezen tussen offset, toner en inkjet? Of is het beter om het juist te combineren? Interessante materie die tijdens een sessie werd uitgediept.

En trouwens, volgende week tijdens de Vakdag Print & Sign, wordt dit belangrijke onderwerp nog eens extra opgepakt tijdens een parallelsessie.

Registreren voor de Vakdag

Canon kan terugkijken op een geslaagde primeur met dit evenement, want zoals de organisator aan PRINTmatters meldde: ‘Veel mensen kwamen van ver (ook een bus met ondernemers uit Luxemburg) en bleven tot het einde om alle informatie te vergaren die beschikbaar was.’ Niet zo gek als je bedenkt dat we in een periode verkeren waarbij automatisch bestellen van een snellere versie van dezelfde techniek als je altijd al gebruikte niet altijd de beste oplossing is voor een mooi geplaveide route naar de toekomst.