Abonneren  Inloggen

Aanzienlijk kleinere oplages Amerikaanse kranten

18 februari 2022

De 25 grootste Amerikaanse kranten hebben in de afgelopen twee jaar de print-oplage zien krimpen met 30 procent. Press Gazette onderzocht de 25 grootste titels. Het gemiddelde aantal kranten dat wekelijks in print verscheen is van 4,4 miljoen in 2019, gedaald naar 3,1 in september 2021.

Uit de cijfers van Press Gazette blijkt dat de meeste Amerikaanse kranten er niet in zijn geslaagd om de gedrukte verkoop terug te vorderen die in de eerste maanden van de Covid-19-crisis verloren was gegaan.

Van de top 25 titels verhoogde er slechts één - New York Post van News Corp - zijn oplage tussen 2020 en 2021. The Post had een gemiddelde doordeweekse verkoop van 150.000 tussen april en september vorig jaar, een daling van 13% ten opzichte van twee jaar geleden, maar een stijging van 9% over dezelfde periode in 2020.

Digitale abonnementen

Hoewel de oplage in gedrukte vorm de afgelopen jaren is afgenomen, hebben veel van deze publicaties omvangrijke groei gezien in digitale abonnementen. Die groei is nog steeds bezig.

Dagbladen Verenigd Koninkrijk

Ook bij de regionale dagbladen in het Verenigd Koninkrijk zijn printoplages over de hele linie gedaald. Lees meer hierover.

Bron: Press Gazette