Abonneren  Inloggen

PRINTmatters wenst iedereen veel papier en karton

30 december 2021

Wij wensen jullie in 2022 een goede gezondheid, succes en vooral veel papier en karton.

Terugkijkend op 2021 zie je een jaar met twijfelend herstel mede dankzij de NOW-regels. Maar ook een jaar met schrikbarende prijsstijgingen op alle fronten. Het meest in het oog springend was de papierschaarste, waarover we recent nog publiceerden en ook op de succesvolle Vakdag Print & Sign 2021 een parallelsessie aan besteedden.

Die papier- en kartonschaarste is nog niet over. Voor drukkers een dubbel probleem, omdat aan de ene kant het papier moeilijk te krijgen is en dus klanten teleurgesteld moeten worden. En als er papier verkrijgbaar is dat zijn de prijzen huizenhoog. Met het effect aan de andere kant dat klanten alternatieve routes opzoeken. Niet direct digitaal, maar wel kijken naar dunner papier of kleinere hoeveelheden.

Vandaar dat wij iedereen veel papier en karton toewensen, en bovenal tegen normale prijzen.

Goede jaarwisseling!