Abonneren  Inloggen

Wat Prinect software voor verpakkingsdrukkers kan betekenen

25 oktober 2021

De Prinect workflow is voor commercieel drukwerk bij de meeste grafici bekend. Maar ook voor de verpakkingsindustrie biedt deze workflow inmiddels verschillende modules die het ontwerpen en uitwerken van verpakkingen en verpakkingsdesigns makkelijker maken. Tijdens de Vakdag Print & Sign ging Joke Geybels, Prinect Consultant bij Heidelberg Benelux, uitgebreid in op de mogelijkheden van de Prinect software.

Modules specifiek voor verpakkingsdruk

Aan de hand van een situatieschets liet Geybels de verschillende modules zien waarmee packaging drukkers het ontwerpproces van een verpakking kunnen vergemakkelijken en versnellen. De volgende onderdelen kwamen met sterke visuele ondersteuning aan bod:

  • Package Designer incl. Synergy
  • Illustrator Connect:
  • Signa Station Pack Pro
  • PDF Toolbox
  • Multicolor Toolset
Joke Geybels, Prinect Consultant bij Heidelberg Benelux

Ook voor lokale kleine klanten

Met meer dan 1500 verpakkingsdesigns opgeslagen in de bibliotheek, is er voor iedere klant een verpakking te ontwerpen. De flexibiliteit van de modules bieden een oplossing voor kleine en grote oplagen verpakkingen in vouw- en golfkarton plus labels. Er zijn vele functionaliteiten gericht op onder andere het structureel design, de lay-out, de kapvormen, 3D simulatie, mock-up creatie en meer. “Dankzij de handzaamheid van de verschillende modules is de Prinect workflow niet alleen voor het werk van grote brand owners ideaal, maar ook voor lokale kleine klanten met kleine(re) oplagen”, zegt Joke Geybels.

Alles in één

Het ontwerpen van de verpakking, met een correct technische kapvorm en drukwerk gebeurt allemaal in de modules. Hierdoor hoeft er niet in externe programma’s als Illustrator of InDesign gewerkt te worden, die niet specifiek voor het maken van kapvormen zijn. Ook voorkomt dit het ellenlange heen en weer mailen en bellen met grafische vormgevers. Soms worden bijvoorbeeld allerlei onnodige aanpassingen uitgevoerd op de technische tekening, worden er teveel steunkleuren gebruikt of werd er vergeten om afloop in het design mee te nemen. In de modules van Prinect zijn deze onderdelen allemaal te controleren, aan te passen en te verwerken.

3D visualisatie

Het is meteen inzichtelijk welke vorm de verpakking heeft en hoe het drukwerk design erop geplaatst wordt. Via een 3D visualisatie is het mogelijk om de verpakking in elkaar te laten vouwen en te roteren, zodat de verpakking in z’n volledigheid te zien is. Zo zie je meteen of en hoe de panelen op elkaar aansluiten en hoe het finale product eruit zal komen te zien. Zo’n zelfde 3D visualisatie kan via een HTML link aan klanten worden doorgestuurd. Zij kunnen de verpakking dan ook vouwen en roteren om een voorbeeld te krijgen van hun verpakking.

Meer weten over de mogelijkheden van Prinect?

Download de whitepaper gratis op de site van Heidelberg of neem contact op met Heidelberg.

Download de whitepaper