Abonneren  Inloggen

‘Corona nog lang niet voorbij’

19 augustus 2021

Voor de deze week verschenen PRINTmatters interviewden wij Nathalie Poelhekken ter ere van haar jubilerende drukkerij Te Sligte-Olijdam in Enschede. De enthousiaste eigenaar van het 100-jarige bedrijf zei, los van alle mooie zaken over haar onderneming, ook nog iets over de steun die bedrijven kregen vanwege corona.

Nathalie Poelhekken, eigenaar Te Sligte-Olijdam

Corona is economisch nog lang niet voorbij volgens Poelhekken. ‘Het is goed dat die steun er is geweest. Maar die NOW gaat nog voor veel problemen zorgen. Niemand heeft nog iets terug hoeven betalen. Daarom zijn er vrijwel geen faillissementen. Bedrijven die niet gezond waren hebben nu een vaak maximale vergoeding gekregen plus uitstel van belasting. Dat geld zal vaak gebruikt zijn om bestaande schulden af te lossen. Dan weet je dat de echt nasleep nog komt.’ Dat zo’n economische situatie voor een verdere prijzenslag kan zorgen, baart Poelhekken geen zorgen. ‘Daar doen wij niet aan mee. Wij moeten het ook niet hebben van 5.000 A5-tjes. Het gaat om bijzondere producties, zoals folie-veredeling, producties die niet eenvoudig inwisselbaar zijn. Dat is een van de redenen waarom wij een gezonde financiële positie hebben en 100 jaar bestaan.’