Abonneren  Inloggen

Online Print Symposium verzet

28 juli 2021

Het volgende Online Print Symposium, oorspronkelijk gepland voor 14 en 15 september 2021 in München, vindt nu plaats in april 2022. Dat hebben de organisatoren Zipcon Consulting en de Bundesverband Druck und Medien bekendgemaakt.

De organisatie was optimistisch dat het jaarlijkse evenement in september doorgang kon vinden. Echter, vanwege de huidige coronamaatregelen worden evenementen in Duitsland alleen toegestaan ​​met voorwaarden, waaronder het naleven van minimumafstanden en een klein aantal deelnemers. Ook al is het aantal besmettingen op dit moment gedaald, de autoriteiten gaan ervan uit dat er door de deltavariant opnieuw een flinke stijging volgt.

Aangepast programma niet mogelijk

Door de grootte van het aantal aanmeldingen voor het Online Print Symposium, is het niet mogelijk om met aangepast programma door te gaan op de geplande locatie. De organisatoren laten weten dat er van een virtueel evenement ook geen sprake zal zijn, omdat het belangrijke aspect van persoonlijke uitwisseling daarmee niet adequaat kan worden geïmplementeerd.

28 en 29 april

Daarom wordt er nu alles aan gedaan om het Online Print Symposium in het voorjaar van 2022 te laten plaatsvinden. De nieuwe voorlopige datum is 28 en 29 april. De organisatie hoopt deze datum binnen twee weken definitief te bevestigen. De locatie van het event wordt dan ook anders ingericht, waardoor de veiligheid van alle deelnemers gewaarborgd kan worden, ook als er nog coronamaatregelen van kracht zijn.

Alle reeds gekochte tickets blijven geldig. De deelnemers worden persoonlijk gecontacteerd door de organisator.