Abonneren  Inloggen

Advertentie gedrukt als inpakpapier

18 november 2020

De Duitse prijsvergelijkingssite idealo.de begrijpt wat mensen nu, in de aanloop naar Black Friday, het meest nodig hebben: inpakpapier. Daarom verspilde Idealo de ruimte niet met reclameboodschappen, maar boekte een spread-advertentie in de krant Bild.

Ook de online vergelijkingssite Idealo, waarin Axel Springer een meerderheidsbelang heeft, houdt zich bezig met koopjesjacht op Black Friday. De lezers van de krant Bild vonden in het weekend een ongebruikelijke advertentie: Idealo plaatste op pagina 2 en 3 een panoramareclame - de grootste advertentie in de krant Bild. Naast de normale oplage boekte Idealo de brievenbus van 1 miljoen exemplaren in acht grote steden, waaronder Hamburg, München, Berlijn, Keulen en Frankfurt.

Cadaupapier

Idealo gebruikte deze ruimte niet voor grote reclameslogans, maar gaf miljoenen Duitsers een vel cadeaupapier onder het het motto: ‘Bij ons bespaar je niet alleen op cadeaupapier. Bij ons vind je cadeaus van meer dan 50.000 handelaren met spotprijzen.’