Abonneren  Inloggen

Carlsberg en Johnnie Walker in papieren fles

24 juli 2020

Carlsberg is bezig met de ontwikkeling van een “papieren” bierfles. De fles wordt gemaakt van duurzaam geproduceerde houtvezels die zowel 100% biobased als volledig recyclebaar zijn.

Er zijn nu twee nieuwe onderzoeksprototypes van de Green Fiber bierfles, vermeldt de Deense brouwerij op haar website. Beide prototypes hebben een dunne plastic folie voor de barrière aan de binnenkant – de ene met gerecycled PET en de andere een 100% biobased PEF. Deze prototypes worden gebruikt voor het testen van de barrièretechnologie, terwijl er wordt gewerkt aan een oplossing zonder plastic.

Papieren Johnnie Walker fles

In navolging van Carlsberg heeft ook drankenfabrikant Diageo voor haar Schotse whisky merk Johnnie Walker gekozen voor een papieren fles. De 100% plasticvrije drankfles is geproduceerd van duurzaam ingezameld pulp om te voldoen aan de voedselveiligheidsnormen. Het debuut van de fles is begin 2021 met het Schotse whiskymerk Johnnie Walker.

Partnerconsortium

In samenwerking met Pilot Lite lanceert Diageo Pulpex Limited, een technologie voor duurzame pulpflessen. Om deze technologie breed in te zetten, heeft Pulpex Limited een partnerconsortium opgericht met wereldwijde FMCG-bedrijven in niet-concurrerende categorieën. Onder andere Unilever en PepsiCo sluiten zich hierbij aan. De verwachting is dat er later dit jaar nog meer partners worden aangekondigd.