Abonneren  Inloggen

Slechte naam dreigt voor witte inkt

10 oktober 2019
Premium

Titanium dioxide is de belangrijkste grondstof voor witte inkt en voor optische witmakers in papier. Nu de Europese Commissie de kwalificatie van het mineraal in poedervorm wil veranderen naar categorie 2 (mogelijk kankerverwekkend bij inhalering) vrezen inkt- en papierfabrikanten voor een slechte naam van hun producten.

De categoriewijziging geldt dus niet voor titanium dioxide in vloeibare vorm. Wel moeten inkten, verven en coatings een waarschuwing krijgen voor als ze gespoten worden, echter zonder dat daarbij hoeft te staan dat titanium dioxide verdacht wordt van het mogelijk kankerverwekkend zijn bij inademen. S


Log in en lees alle premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer nu en lees al onze premium artikelen gratis!

Inloggen Gratis registreren