Abonneren  Inloggen

‘Postdialoog is doorgestoken kaart’

14 maart 2019
Premium

De angst zit er goed in bij bedrijven die afhankelijk zijn van postdistributie. Posttariefstijgingen van veertig procent zijn mogelijk als het tot een monopoliepositie van PostNL komt. Sinds de officiële aankondiging eind februari van de fusie tussen PostNL en Sandd is er onrust bij bedrijven die afhankelijk zijn van een tot nu concurrerende postmarkt. PRINTmatters schetst de procedure en peilde de stemming bij VGP-voorzitter Wim Ledder en Peter Stadhouders, directeur van de Mediafederatie.

Er zijn groepen die zeggen dat een fusie de enige oplossing is om überhaupt een fatsoenlijke postmarkt over te houden. Een belangrijk groep, de politiek, heeft haar steun uitgesproken voor een fusie, een consolidatie van de Nederlandse postmarkt. Dat was naar aanleiding van een brief die staatssecretaris Mona Keizer aan de Tweede Kamer stuurde over de toekomst van de postmarkt in Nederland, die zij opstelde naar aanleiding van de Postdialoog. Di


Log in en lees alle premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer nu en lees al onze premium artikelen gratis!

Inloggen Gratis registreren