Abonneren  Inloggen

Swipe-verpakking

26 november 2018

Siegwerk Druckfarben werkt samen met Prismade Labs aan innovatieve vouwdoostoepassingen voor interactieve communicatie tussen product en consument. Het partnerschap werd opgericht in 2016 om innovatieve technologieën te ontwikkelen voor merkauthenticatie en documentbeveiliging.

Prismade ontwikkelde een technologie waarmee smartphones kunnen communiceren met gedrukte elektronische structuren. Nadat de verpakking op het scherm van de smartphone is geplaatst, wordt interactie mogelijk door met de vinger over de verpakking te vegen. Het projectteam werkte aan de ontwikkeling van op maat gemaakte kleurenoplossingen om het 'Prismade-proces' voor interactieve vouwdoostoepassingen mogelijk te maken. Hiervoor ontwikkelde Siegwerk speciale drukinkten, die compatibel zijn met de standaard inktsystemen voor vouwdoosjes en die ervoor zorgen dat de Prismade-technologie werkt.

www.prismade.com
www.siegwerk.com