Abonneren  Inloggen

Kunstenaars ontdekken digitaal printen

1 november 2018
Premium

De ontwikkeling van digitale printtechnieken zorgt voor steeds meer toepassingen. De technologie en substraten verbeteren snel en ook de afwerkings¬mogelijkheden nemen toe. In deze groeimarkt is het de kunst om een veelbelovende niche te vinden. Zo zet Sync Grafimedia uit Kerkrade zijn machines en kennis in om kunstenaars en fotografen te bedienen via ?Wij printen kunst?.

Giclee is een druktechniek, waarbij met behulp van een inkjetprinter reproducties van kunstwerken worden gemaakt. De term komt van het Franse “gicler”, dat stralen of vernevelen betekent en werd voor het eerst gebruikt door kunstenaar Jack Duganne in 1991. Het is ook de term die Chrit Quanjel en Ralph Hundscheid van “Wij printen kunst” gebruiken voor hoogwaardige reproducties op papier of canvas. Gr


Log in en lees alle premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer nu en lees al onze premium artikelen gratis!

Inloggen Gratis registreren