Abonneren  Inloggen

Volgende aflevering City-soap

23 oktober 2018

Het botert niet echt tussen de gemeente Amsterdam en Trusted Media als het gaat over de krant City. De gemeente Amsterdam stopt het meewerken aan interviews in de huis-aan-huis-krant.

De gemeente Amsterdam wil geen medewerking verlenen aan journalisten van het huis-aan-huisblad City met interviews en columns van stadsdeelbestuurders, meldt nu.nl. Dit vanwege een handhavingsprocedure tegen het blad omdat de gemeente vindt dat er te veel reclame in staat. Overigens meldt een gemeente-woordvoerder dat de journalisten van het blad gewoon antwoord krijgen als ze de gemeente bellen met vragen of een reactie. ‘Maar met een column of een interview straal je uit dat je het oké vindt, en dat vinden we het niet.’

Het Amsterdamse huis-aan-huisblad City is boos over het besluit van de gemeente Amsterdam. Voormalig Telegraaf-hoofdredacteur Sjuul Paradijs, die met productiehuis Trusted Media de redactie invult, meent dat Amsterdam zich met deze maatregel op een ‘hellend vlak’ begeeft. ‘Dat is treurig zeker gezien het feit dat de lokale journalistiek toch al sterk onder druk staat.’
Lees meer op nu.nl.