Abonneren  Inloggen

Boek over duurzaam uitgeven

18 oktober 2018

Volgende week dinsdag wordt het boek 'Duurzaam Uitgeven' gepresenteerd. Dat geeft praktische adviezen voor de verduurzaming van gedrukte media.

KVGO-voorzitter Cees Verweij neemt volgende week dinsdag om 14 uur het eerste exemplaar van Duurzaam Uitgeven, dat overigens het eerste boek is met een ecolabelaccreditatie, in ontvangst tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Uit het persbericht
Met alleen FSC-gecertificeerd papier kom je er niet. Drukwerk kan gemiddeld 7 keer hergebruikt worden, daarna eindigt het in de verbrandingsoven of op een afvalberg. Dat eindstation is niet verantwoord zolang papier of karton bedrukt wordt met giftige inkten, milieuonvriendelijke grondstoffen of oplosmiddelen die schadelijk zijn voor mens en milieu. Met meer kennis en bewustzijn kunnen ontwerpers en creatieven een belangrijke rol spelen in de verduurzaming van gedrukte media. Het boek Duurzaam Uitgeven, met de eerste Ecolabel accreditatie in Nederland, geeft hiervoor praktische adviezen. 

http://www.duurzaamuitgeven.nl