Abonneren  Inloggen

ES-droging wint terrein bij verpakkingsdruk

17 oktober 2018
Premium

ElektronenStraaldroging op verpakkingsdruk wint terrein. Dat heeft goede redenen die we zo uiteenzetten. Steeds meer persenbouwers komen dan ook met persen die zijn uitgerust met deze techniek, zoals op LabelExpo 2017 nog Uteco met de GAIA: een smalbaan inkjetrotatiepers met EBeam?s elektronenstraal-baandroging.

Kijkend naar de praktijk, is Elektronen-Straaldroging (kortweg ES en ook wel Electron Beam of EB genoemd) alleen geïmplementeerd op rotatiepersen. De bedrukte of geprinte baan verblijft namelijk ultrakort - via nauwe in- en uitvoerspleten - in een met lood ommantelde stralingsomgeving. Daarin zijn geen uit- en retourgaande grijperstangen voor vellen mogelijk. Enerzijds zouden die grijperstangen op den duur radioactief worden. An


Log in en lees alle premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer nu en lees al onze premium artikelen gratis!

Inloggen Gratis registreren