Abonneren  Inloggen

Lenticulaire print op Schiphol: droomwolken van Daan Roosegaarde

10 oktober 2018
Premium

Begint je vliegreis op Schiphol vanaf Vertrekhal 3, dan krijg je alvast een voorproefje van je vlucht. Op een van de wanden is het adembenemende schouwspel “Beyond” te bewonderen. Een 112 meter lange wolkenwand van 3D-wolken en Hollands licht, bedacht en gecreëerd door de internationaal befaamde Nederlandse kunstenaar Daan Roosegaarde.

In eerste instantie denk je dat de wand van drijvende wolken een videoscherm is, maar als je beter kijkt, dan zie je de vele dimensies erin. Er is gebruik gemaakt van lenticulaire printtechniek voor dit megaformaat kunstwerk. Iedereen kent de techniek wel van ansichtkaarten. De afbeelding van zo’n kaart verandert, als je hem een beetje kantelt. Het lijkt dan net alsof het beeld beweegt of zelfs compleet verandert. In


Log in en lees alle premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer nu en lees al onze premium artikelen gratis!

Inloggen Gratis registreren