Abonneren  Inloggen

Heidelberg neemt MBO over

3 oktober 2018

Heidelberg wil de fabrikant van afwerkapparatuur MBO Group overnemen. Het is de volgende stap in de digitalisering van het aanbod van de Duitse persenbouwer. Bovendien krijgt Heidelberg armee toegang tot nieuwe klantgroepen.

De afwerkapparatuur van MBO is met name geschikt voor het afwerken van digitale printproducten en sluit zo mooi aan bij de ambitie van Heidelberg om het digitale aanbod van de onderneming te versterken. Bovendien maken de machines voor de farmaceutische sector van Herzog + Heymann deel uit van het MBO-portfolio, evenals klantspecifieke mailsystemen. In beide markten had Heidelberg nog geen voet aan de grond.

De geplande overname levert ongeveer 50 miljoen euro additionele omzet op. Er komen 450 medewerkers mee, die werken op drie locaties in Oppenweiler, Bielefeld (Duitsland) en Perifita (Portugal). De merknaam MBO blijft gehandhaafd. Mochten mededingingsautoriteiten geen bezwaar hebben, dan wordt de overname eind dit jaar afgerond.