Abonneren  Inloggen

Grafimedia in cijfers 2018

Deze whitepaper van het A&O Fonds Grafimediabranche beschrijft de laatst cijfers, trends en ontwikkelingen in een branche die zich doorlopend ontwikkelt. Daaronder de ontwikkeling rondom de import en export, de werkgelegenheid en de aanwas vanuit de diverse grafische vakopleidingen. Ook is er gedetailleerde informatie zoals de prijsindex van producenten van grafische producten en de omzet- en margeontwikkeling in deze sector. Daarnaast wordt bijvoorbeeld ingegaan op de ontwikkelingen in de personeelswerving. Naar welk personeel is de sector op zoek en hoe komt men aan die werknemers? Uit deze nieuwe editie blijkt dat de vraag naar personeel in de grafimediabranche toe neemt. Drukkerijen, verpakkingsfabrikanten en andere bedrijven in de grafimediabranche zijn dus weer volop op zoek naar personeel. De stijging van het aantal vacatures komt met name door de vergrijzing en zal de komende jaren naar verwachting nog verder toenemen. Bijna 20 procent van de medewerkers in de branche zit minder dan tien jaar voor zijn of haar pensioendatum. Begin 2018 stonden er 430 vacatures open. Dat is het hoogste aantal in tien jaar tijd.

Grafimedia in cijfers is een jaarlijkse publicatie van GOC, die in opdracht van het A&O Fonds Grafimediabranche wordt gemaakt. GOC houdt zich bezig met advies, training en onderzoek voor de creatieve sector. 

Kortom: deze whitepaper is een must voor iedere beslisser die actief is in de grafische sector. 

direct_download_title

direct_download_content

direct_download